היכן עובר הגבול? מדריך ליצירת סביבת עבודה מכבדת
מאת: קרן ברנד, מומחית ביחסי עבודה וסביבת עבודה מכבדת, בטוחה ומוגנת עם ניסיון של מעל 25 שנים אתמול סיימתי הדרכה בחברה שאני ממש אוהבת. כל
דף הבית » סל שירותים » מניעת הטרדה מינית
למי פונים? מה אומרים לעובדים/ות? מה מותר ואסור למנהלים/ות לעשות? כיצד מונעים מקרי הטרדה בארגון? מה עושים כשעובד/ת מתלונ/ת על הטרדה מינית? מה מותר להגיד לעובד/ת ומה אסור? מה תפקיד מעסיק? מה תפקיד ממונה? מהי הדרך הטובה ביותר לייצר תרבות ארגונית מכבדת ובטוחה לאדם ולחווה?
שאלות רבות וחשובות שניתן עליהן מענה מתוך ניסיון, רגישות והרבה תבונה.
ההרצאות והסדנאות שלנו למעסיקים ולעובדים/ות, עונות על דרישת החוק לידע את העובדים על קיומו של החוק למניעת הטרדה מינית בעבודה, ובד בבד מפגישות את העובדים/ות עם הנושא בצורה חוויתית היוצרת שיח ודיאלוג. נשמח להתאים לך הרצאה או סדנא לקהל העובדים/ות עפ"י צרכי ארגונך הייחודיים. התאמת ההרצאות והסדנאות לארגון מתבססת על איתור צרכים ומלווה בהצעה הכוללת את מרכיבי הפעילות, לוחות זמנים ותמחור.
בתקנות של החוק למניעת הטרדה מינית (15, סעיף ב) מצוין כי ממונה לא יטפל בבירור בתלונה אם הוא בעל נגיעה אישית לנושא התלונה או למעורבים בה. החוק דורש העברת הבירור לגורם אחר. יש לנו ניסיון של מעל 18 שנים בבירור מקרים מורכבים, רגישים וגם כאלו שמעורבים בהם דרגים בכירים. הבירור נעשה באופן סודי, מקצועי ומכבד.
ההדרכות יוצאות מתפיסה הגורסת כי הארגון יוזם ומזמין את השיח על מניעת הטרדה מינית בעבודה על מנת להזכיר לעובדים/ות ולמנהלים/ות את הערכים הבסיסיים של עבודה משותפת, כבוד ואמון, וגם להבהיר כיצד להנהיג תרבות ארגונית נקייה ובטוחה עבור העובדים של החברה ולקוחותיה ההדרכות שלנו גם מקוונות וגם פרונטליות, בהתאם לתקנות. הצטרפו ללקוחות המרוצים שלנו.
מפגשים ייחודים, מקיפים ומעניינים, ושנותנים כלים פרקטיים (face to face וגם ב- facetime) לטיפול ומניעת הטרדה מינית. סדרת מפגשים הכוללת ידע משפטי על פסיקות חדשות ומכוננות, אינפורמטיבית, עם ידע ארגוני והרבה יישום שיסייע לך כממונה שכבר מברר.ת מקרים או בתפקיד מזה זמן.
ההדרכות למנהלים/ות נפרדות מאלו של העובדים/ות מתוך מטרה להבהיר את תפקיד המנהל/ת וחובותיו/ה בהתאם לחוק, לחדד תפקידם/ן ביצירת תרבות מכבדת ונקייה מהטרדות, גיבוש מדיניות בתחום (לדוג'-רומנים בעבודה בהסכמה, בדיחות גסות, קוד לבוש, דיבור, התנהגות ותקשורת) והפגת חששות עקב יחסי המרות. פיתחנו במהלך השנים סוגים שונים של הדרכות למנהלים/ות.
מטרת ההדרכות לעובדים/ות להציג את החוק למניעת הטרדה מינית והתנכלות ולייצר תחושה של בטחון שהארגון יטפל בכל הטרדה מינית או התנכלות, שמתרחשת בארגון. ההדרכה עוסקת בתחומים האפורים ומייצרת דיאלוג ושיח מתוך רצון לחדד את האחריות של עובדים/ות ביצירת סביבת עבודה מכבדת ובטוחה. ההדרכה מותאמת לאופי הארגון והתרבות הארגונית, היא חוויתית וחדשנית. קיימות הדרכות פרונטליות ומקוונות.
קיימתם/ן בעבר הדרכות על החוק למניעת הטרדה מינית ויצירת סביבת עבודה מכבדת? תרצו לרענן? – הדרכה ממוקדת ותכליתית שעוסקת בפסיקות חדשות וביצירת סביבת עבודה מכבדת.
מאת: קרן ברנד, מומחית ביחסי עבודה וסביבת עבודה מכבדת, בטוחה ומוגנת עם ניסיון של מעל 25 שנים אתמול סיימתי הדרכה בחברה שאני ממש אוהבת. כל
"בקול שלו לא היתה איזו מצוקה. יש לי חושים חדים. לא שמעתי" באחת הפסיקות שהגיעו לבית הדין נדונה השאלה האם ניתן לעשות בירור במקרה של
האם הארגון שלכם מוכן לשינוי? עד כה, החוק התייחס בעיקר ליחסי עובד-מעסיק. התיקון החדש מרחיב את ההגדרה ומחיל את החוק גם על קשרים עסקיים אחרים.
לאחרונה טיפלתי באירוע של הטרדה מינית שנעשתה ע"י גורם בכיר בארגון במסיבת חברה בחו"ל. במהלך נסיעת עבודה לחו"ל שתי עובדות הוטרדו מינית ע"י המנכ"ל ששתה
– לאור פסיקת השופטת דרורי מפברואר 2024 – מה האחריות של מעסיק ביישום החוק למניעת הטרדה מינית? למה הכוונה בחובת מעסיק לייצר סביבת עבודה מכבדת
אחת השאלות המשפטיות המהותיות הינה- היא מתי חיזור הופך להטרדה מינית?- במקרה הנדון היה מדובר במגע ללא הסכמה, קרי חשש למעשה מגונה. האם מדובר במעשה מגונה- מעשה לשם גירוי, סיפוק או ביזוי מיני?. הפסיקה שלפנינו, מתייחסת לשני קולגות בתפקידים בכירים במשטרה, שניהם מכירים מהעבודה, שניהם חוזרים ממשימה, מבושמים קלות, חניכים באותו קורס יוקרתי. ברכב עוד שני קצינים/ות נוספים. האם עסקינן בהטרדה מינית או מדובר בחיזור לגיטימי בין שני קולגות? נשאלת השאלה, מתי עובר הגבול בין חיזור להטרדה?
עיצוב ובניית אתר Studio StreetCat
כל הזכויות שמורות לדניאל – בית של ייעוץ ופיתוח ארגוני © Copyright . All Rights Reserved